joi, 24 mai 2012

De ce haine la comanda?


Intrebare fireasca desigur, in acest univers atat de colorat al articolelor vestimentare, unde sunt atatea „Made in China” alaturi de branduri internationale consacrate, unde o simpla cautare pe Google iti deschide zeci de pagini care mai de care mai colorate si mai imbietoare cu haine de catalog ordonate dupa marimi si sezon. In Romania zilelor noastre din pacate, a trece pragul unui atelier de croitorie pare o ocupatie demodata, aproape desueta... 
A fi imbracat bine, presupunea in trecut masuratori atente, corecturi ale croielii, alegerea materialului, pe scurt, adaptarea in detaliu a costumului la corpul si gusturile purtatorului. Lucrurile s-au mai schimbat, dar nu intr-atat incat moda hainelor pe comanda sa fie considerata complet depasita.
Deci care ar fi motivele pentru care ar trebui sa aleg un costum pe comanda sau o rochie?


Purtarea unui costum pe comanda este un obicei care trebuie inteles si educat. 
Adevaratele haine la comanda au nevoie de timp.....timp pentru „configurare“, timp pentru probe, pentru executie… Este un act creativ, unul de "pritocire" a unei viziuni ce va fi transpusa in realitate.
In nici un caz actul in sine nu trebuie sa fie un motiv de stres, cum nici drumul la atelierul de creatie nu este indicat ca o oprire de urgenta in timpul pauzei de masa cand ai fugit de la servici. Se intampla prea des ca un client grabit sa intre, sa comande, sa nu inteleaga si sa nu fie inteles. Iar ca rezultat,hainele comandate sa nu se potriveasca, fie ca dimensiuni, fie ca asteptari… Asa ca in momentul in care te hotarasti sa faci un prim pas catre hainele pe comanda, ai grija sa iti faci dinainte un management riguros al timpului acordat.


Inclusiv actul de comandare a articolului vestimentar  e ceva care trebuie educat. Traim intr-o lume aproape exclusiv modelata pe principiul hainelor standard si al unei tranzactii imediate. Gestul de a primi un bun vestimentar dupa cateva saptamani de asteptare are nevoie de o dozare a rabdarii complet diferita de cea cu care esti obisnuit in interiorul unui magazin oarecare. Avantajele sunt insa evidente.....fiecare detaliu al acelui articol pe comanda va fi realizat conform dorintelor tale, plecand de la materialul din care e realizat si terminand cu naturaletea cu care iti va invalui trupul.
 O rochie, o camasa facuta "pe tine" va sta impecabil si, mai mult decat atat, va arata ca si cum ti-a fost menita…ceea ce de altfel e adevarat.
Argumentul „personalitate“ are intotdeauna prioritate atunci cand alegem hainele pe care le purtam. „Personalizarea“ face parte de asemenea din lista si totusi, pantalonii, sacoul, camasa pe care le alegem sunt identice cu ale persoanei care a parasit cabina de proba cu doar 5 minute inainte. Asortarea poate e diferita, dar hainele raman la fel. Insusi tiparul de croitorie nu e altceva decat generalizarea unei marimi care se rezuma de foarte multe ori la cateva litere – S, M, L…
Hainele la comanda sunt intotdeauna croite luand in calcul modul in care te fac sa arati, motiv pentru care exista o serie de senzatii „ciudate” la inceput.  Un bun profesionist incepe intotdeauna prin creearea atmosferei, la o ceasca aburinda de cafea sau la un ceai aromat, purtandu-te apoi usor- usor pe taramul consilierii in alegerea optima privind culoarea, tesatura , materialul care se potrivesc  stilului, atitudinii si personalitatii tale.
Hainele realizate pe comanda reprezinta de fapt exact opusul productiei de masa, opusul grabei si al hainelor altfel decat gandite si concepute pentru o anumita persoana. In acelasi timp, reprezinta cel mai inalt standard din domeniu, superlativul absolut, aflat ca potrivire cu mult deasupra hainelor „de-a gata“ si un pas mai sus decat imbracamintea pe masura.
Un articol vestimentar pe comanda iti va depasi asteptarile, exista ceva extrem de frumos la un produs cu adevarat exclusiv, facut cu arta si cu dragoste, mai mult de amorul artei decat de amorul banilor. Il vei simti ca e al tau, in el va fi energia ta si a profesionistului, vei participa activ la parcursul emotionant de transformare a bucatii de stofa intr-o capodopera de stil si eleganta.
Te-am convins? Ai intrebari? Iti voi raspunde cu mult drag.
Pana la viitoarea intalnire virtuala, te las in compania unui video frumos despre ce inseamna "la comanda"




Astept comentariul tau ....

2 comentarii:

  1. Gata domnule Croitoresc m-ai convins, dar ia spune-mi preturile cum sunt?
    Imi placea rochia aia rosie cu vandut pe ea, de curiozitate ca sa imi fac o idee ce pret avea?
    Tine-o tot asa, si poate dai si o adresa ceva sa stie omul unde vine sa ii iei masuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Preturile se stabilesc de fiecare data in functie de complexitatea lucrarii, de dorintele clientului, de numarul de ore de munca rezervate realizarii creatiei respective. Pentru mai multe amanunte astept sa ma contactati pe email croitoresc@gmail.com

    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi vă rog la obiect, fără cuvinte obscene, trivialităţi şi jigniri. Atacurile la persoană sau comentariile pe lângă subiect vor fi cenzurate.
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.